pondělí 8. srpna 2016

Ono to vypadá, že se přes prázdniny nic kloudného neděje. Ale je fakt, že je to takové to prázdninové přežvykování.
Děti nám migrují, některé odjedou, jiné přijedu, ne vždy jsou to ty geneticky úplně naše, ale to je asi na prázdninách to hezké.
Náš momentálně největší problém je, že nám feny stále utíkají a ne vždy to pro ně dopadne nejlíp. Přednaposledy do dopadlo tak, že se vrátily skoro po 12 hodinách, kdy už jsem málem volala na policii, jestli je tam někde nemají. I když, kdyby je odchytli, tak by je dovezli, protože jsou obě očipované, jak už se několikrát stalo. Nicméně se vrátily, ale tak, že Cora skoro nemůže chodit, což ji ale nezabránilo za 2 dny utéct znovu, před našima očima a teď nemůže chodit ještě více.
Takže velké téma u nás doma je: kotec? plot okolo celého pozemku? plot jen okolo slepic a ovcí a psy zavřít k nim????
Samozřejmě od září cvičák.
Ale jinak jsme v pasti. Ano, vím, že 2 psi jsou smečka, že je jasné, že spolu budou běhat, že když je Maxi z části jezevčík, tak nás poslouchat nebude..... Akorát prostě už je máme, máme je rádi a prostě to musíme nějak vyřešit, jenže zatím cokoliv jsme vymysleli, nefungovalo.
A teď babo či dědku, raď!!!!

5 komentářů:

  1. Cvičák utěkářům v útěcích nezabrání. Zkuste elektrický ohradník. Jak se jednou pes naučí toulat špatně se to odnaučuje. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elektrický ohradník je zatím v plánu jako první. Cvičák je kvůli aspoň nějaké poslušnosti, Maxina nás má úplně na háku obecně. :-)Jen mám obavy, že toulavá je už příliš zažitá.

      Vymazat
  2. My máme psa poznačeného zlým štartom...dostali sme ho z ,,ulice,,...o diagnózu doma viac...mne sa zdá, že sa to zhoršuje ešte vekom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...ale máme ju radi, už ju nedáme, hoci nás dvakrát pohryzla...

      Vymazat
    2. to je jako s dětmi, prostě se člověk sice rozčiluje, ale za nic by je nevyměnil. :-)

      Vymazat