pondělí 5. června 2017

Takže po kontrole/prosvícení vajec jsme došli k názoru, že to nemá cenu. Naštěstí se jedna slépka umoudřila a sedla. Sice to budou všechno asi bílí kohouti, ale maso taky dobrý.

Máme oplocené slepice!!!!!!!!!!! Neuvěřitelný úspěch. Sice ještě není dotažený, jsou v něm díry, kterými si některé slepice chodí ven i dovnitř, podle toho, jak se jim to hodí.....Ale většina je uvnitř. Jak já jsem blažená....

Kachny sedící na hnízdě u ovcí nevyseděly žádné kachně, a když postupně povyhazovaly nedovylíhnutá vejce a mě to přestalo bavit, vyhodila jsem je. Jsem zvědavá, jestli pojedou ještě jedno kolo.
Takže výsledný počet kachen na maso je zatím 5 ks. 7 z líhně - 2 jsem prodala a jedno vyměnila za cenné rady a kus domácího  kozího sýra. A 1 kus z hnízda v hnoji. Ale už zase víme, co uděláme jinak. Snad to stihnem, než nám začnou kachny snášet podruhé.

No a na fotce vidíte, jak to vypadá když:
- chcete nechat trávu pro zvířata na spasení a nemáte čas ani kapacitu to místo ohradit
- chcete přerostlou trávu, kterou by už zvířata jen zválela místo snědla, posekat a pokazí se vám sekačka
- když se po pár metrech pokazí i křovinořez



4 komentáře:

  1. A jaký si měl křovinořez? Ja mam tento https://www.naradi-vesely.cz/krovinorez-rbc18x20b4.html jiz dva roky a velice spolehlivy. Sice stoji 9 000, ale kvalita zarucena. Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Křovinořez máme už 4 roky od Husqvarny a než jsme koupili sekačku a ovce a kozy..., tak jel několik sezón na celém pozemku na maximum. Takže si nějakou tu opravu zaslouží, problém je, že nám to nejsou schopni opravit.... třeba to zvládnou do konce léta :-)

      Vymazat
  2. Husqarna je léty ověřená klasika, která nezklame. Ale je fakt, že o soutěž o nejrychlejší servis by asi nevyhráli :-) Jinak ovečky si s tou travou neporadily? Byla moc vysoká?

    OdpovědětVymazat
  3. Právěže tenkrát byla už moc vysoká a více by toho pošlapaly, než sežraly. Více práce se sekáním, ale taky více užitku. :-)

    OdpovědětVymazat