pondělí 5. března 2012

Hledání domečku stále pokračuje, teda spíš zatím jen koukáme a rozhazujeme sítě, protože byt ještě není prodaný.
Dost mě překvapila reakce mojí mamky, že by klidně šla bydlet na druhý konec republiky. Myslela jsem, že chce zůstat někde poblíž Havířova/Opavy, ale dneska z ní vypadlo, že koukala na inzeráty i v okolí Karlových Varů. Docela šok. A taky výzva pro nás. Pravda je taková, že rozdíl, za jaké peníze se dá sehnat dům tady a kdekoliv jinde, je dost velký. A nejde jen o to, že člověk chce ušetřit, ale spíš o to, že prostě horní cenový limit je omezený a není šance jít výš.
Minulý týden přijela na návštěvu kamarádka, která žije momentálně v Čechách. Občas tak přijede, namotivuje, odjede. :-)
Tentokrát jsme samozřejmě řešili domeček, sama si před pár lety vyhlídla a koupila jeden, dává ho do kupy a kupodivu jí to šlape. Možná proto, že vidí svůj cíl tam, kde jiní vidí překážky. Takže mě strhla k tomu, že se pojedem na jeden dům z internetu kouknout. Samozřejmě jsme ho nenašli, ale mluvili jsme s paní, která na nás překvapila reakcí: "Chcete kupovat dům? Tak tenhle je na prodej a tenhle taky...." Stáli jsme kousek od cesty. Nikde na netu jsme je nenašli, ale začala jsem rozhazovat sítě i jen tak okolo, kdo kde bydlí, aby se poptal, jestli neví v okolí o něčem na prodej. Už jen velká část naší rodiny bydlí porůznu ve vesnicích a jak se říká: "Líná huba, holé neštěstí".

2 komentáře:

  1. Stěhovali jsme se v životě asi devětkrát, z toho dvakrát rekonstruovali dům a čtyřikrát byt. Jestli můžu radit, nekupujte dům naslepo jen proto, že je na dobrém místě, má dobrou cenu, atd. Pokud neznáte lidi, kteří tam bydlí, starostu, hospodu, atd., můžete se pořádně spálit. Jednou se nám to stalo - stěhovali jsme se pryč kvůli celkové atmosféře v (byť krásné) vsi. A bylo to dost dramatické. Přeju šťastnou ruku!

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, tak to je mazec, stěhovat se kvůli takovým věcem.
    A teda, máte můj obdiv v počtu stěhování. Já mám na kontě jen 6 celkových přesunů.

    OdpovědětVymazat