středa 14. března 2012

Tak jsme jeden dům našli. Jezdíme kolem něj už několik let a nikdy mě nenapadlo ho řešit. Takže doma vládne vzrušená atmosféra, protože neustále vymýšlíme a kombinujeme a čím déle koupi domu řešíme, tím více možností vyplouvá na povrch. Například to, že místo jedné tchýně budeme bydlet se dvěma. :-) Asi.
Dům je solidní ruinička, což, nám bláznům, dává prostor na spoustu spekulací. Ale ještě jsme ho neviděli naživo uvnitř, což bude asi šok, neboť ani realitka neměla odvahu zveřejnit fotky interiérů. Takže se přes šílené nadšení připravujeme na šílené zklamání......

Jo a taky musím napsat, jak vypadá v praxi srážka s blbcem. To si takhle jedete do práce autem, 1 sekundu nedáváte pozor a v 50 km rychlosti vrazíte do auta. Nic hrozného, auta schopná odjezdu z místa nehody a dalšího používání. Jenže to by nesměl v tom předním autě sedět výše zmíněný blbec, který si okamžitě vyžádá policajty, kteří samozřejmě po příjezdu usoudí, že nejde o nic závažného a chtějí to vyřešit na místě. A tu se projeví ona zmíněná vlastnost řidiče, když prohlásí, že ho bolí za krkem a jede okamžitě k lékaři a půjde na nemocenskou. A ať počítáme s tím, že nás zažaluje za újmu na zdraví. A tak za týden na to volali z dopravky, že věc postupujou kriminálce, protože pan blbec slovo dodržel a na nemocenské je.
A jak chcete dokázat blbcovi, že ho za tím krkem nebolí a chce si jen zpestřit svůj "nevímjaký" život tím, že bude znepříjemňovat život někomu jinému.

4 komentáře:

  1. Gabiko, nechci blbce hájit, ale v létě do mýho chotě na křižovatce, když stál na červenou, narazil nějaký šofér, tím postrčil jeho auto do toho před, to poskločilo a narazilo... prostě dominový efekt, nakonec to byla celkem 4 auta v sobě. Muž s autem dojel domů, ale oprava stála 60 tisíc, a protože on je hrdinam, tak na žádný vyšetření nešel a doteď má problém s krční páteří. A po pár dnech ho bolelo skutečně celý tělo. Ačkoliv to auto do něj narazilo možná i menší rychlostí, prý to byla taková prda, že si to vůbec neuměl představit. Vylítlo i autorádio z palubovky. Takže ten váš může být sice blbec, ale ten krk bych mu klidně po téhle zkušenosti věřila.
    Vždycky jsem si myslela, že když je auto pojištěné, není to problém, ale dnes prohlašuju, že ani povinné ručení při nezaviněné nehodě vás neuchrání od finanční, časové a nervové újmy.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, o to, ale právě jde. Když chlap vystoupí z auta a všechno žene okamžitě tím způsobem, tak se mi nechce věřit tomu, že to nebylo úmyslné. Já vím, že krční páteř je zákeřná, ale vyrukovat na někoho po 10 minutách s žalobou, to mi nepřijde normální. Slovo právník a lékař padlo okamžitě po příjezdu policie. Navíc ten člověk zastavil u přechodu, kde stála paní na druhé straně vozovky a žádný provoz nebyl. Prostě to zavání hnusnou kalkulací..... Aspoň mě by nenapadlo takhle řešit nehodu. Jsem zvědavá, jestli nějak pomůže kromě povinného pojištění i to havarijní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme problémy s pojišťovnou viníka, tak nám náš pojišťovák sám navrhnul, že kdyby něco, proženem to přes havarijko. No, nedala jsem se, ale musela jsem se na můj vkus příliš angažovat na to, že jsem nic nezavinila a měla jsem s tím jen trable. No a protože jsme auto původně chtěli prodat a koupit nový, tak to padlo, za bouraný už dostanem teprve prd.
      To s tím přístupem je fakt hnus, někdo to tak má nastavený, že okamžitě pouští hrůzu a ohání se právníky, místo aby děkoval bohu, že se nikomu nic nestalo. U nás nasranost přišla až těma komplikacema, za který ale ten chlap nemohl, ten se přec poctivě pojistil, kdyby někomu způsobil škodu.

      Vymazat
  3. Mně ten domeček přijde krásný, protože je blíííízko blizoučkooo... :-)

    OdpovědětVymazat