pátek 6. července 2012

den už nevím jaký.....

Na dovolené jsme nemysleli na nic jiného, než co budeme dělat jako první, druhé...... Takže jsme z původních sedmi dnů slevili na pět a čtvrtý den jsme byli doma zpátky jako na koni....

Od té doby každý den odpoledne fungujeme. Spodek máme celý vyklizený, i přístavek plný bordelu a železa. Zbývá už jen půda a na to vlítnou děti v pondělí.

Nepřestává nás udivovat mentalita původních majitelů, ať těch nejpůvodnějších, tak i jejich dědiců. Očividně nepřišli na to, k čemu slouží popelnice. Cokolic jim prošlo rukama a už nepotřebovali, uložili někde v domě. Kombinace zavařeniny, papíru a něčeho kovového v něčem naprosto nepochopitelném (např. plastový košík, prázdná plechovka od barvy, či hrnec) nás neustále udržuje v údivu. A to je v celém baráku. Prázdné láhve od alkoholu, od zavařenin, plné zavařeniny (můj odhad cca 200 ks), 100 ks plat na vajíčka, noviny od roku cca 1956 až po současnost, plastové krabičky od všeho, co se kdy do plastových krabiček ukládalo........... a takhle bych mohla psát ještě několik hodin. Kromě náhradních zubů jsme objevili také 2 náhradní nohy.

Začali jsme oklepávat stěny v místnostech.... totálně provlhlé, tak aby to dýchalo a usychalo.
Dům vydává svá tajemství: kromě 2 zazděných oken, což je fajn, jsme také zjistili, že nám asi odpadne jeden roh domu. Dřívější majitele totiž nenapadlo nic lepšího, než kus zdi ztenčit, nezajistit a k tomu přistavět předsíňku, která onen kus domu strhává s sebou k zemi... Další zvláštní kousky....

3 komentáře:

  1. S těma odpadkama to taky nechápu. V každém "novém" prostoru, kam jsme se kdykoli nastěhovali, jsme nejdřív řešili tento problém. Hodně síly!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Luci, je to fakt na palici. Dneska jsem zkoušela vyklízet půdu a po 2 hodinách jsem to vzdala a šla pálit ztrouchnivělé dřevo.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohel je pro mě černá můra. Stačí, když se snažím vyklidit a zlikvidovat svůj bordel. Hodně síly.

    OdpovědětVymazat