středa 19. června 2013

Tak nějak jsem se zasekla s lopatou v ruce. :-)
Aerobní cvičení nad všechny posilovny světa. A taky řezat stromy ve svahu je super cvičení. Čokoládu pak "papkám" s totálně čistým svědomím.

Jo a záchod je zatím v nedohlednu, protože M. strávil víkend zasypáváním čističky, místo aby ji napojoval.
Bagrista byl nakonec debil a pro jistotu nám vykopal mega díru, asi aby se M. strefil. Takže už týden jen zasypáváme. Jakože já si každé ráno a večer dám hodinku s lopatou, proto tak dlouho. V tom vedru bych asi delší čas nezvládla a asi ani v lepším počasí bych delší čas nedala, takový borec nejsu.

A asi jsme moc blízko přírodě, protože když mě nevzbudí v 4:32 kdákající slepice, protože je mamka zapomněla den předtím zavřít, tak mě vzbudí ve 4:43 sršeň, který má někde blízko hnízdo a pravidelně jednou denně min. 1 ks přiletí. Taky kohout moc rád brzy ráno kokrhá a líbí se mu, jak to hezky rezonuje mezi stodolou a domem, kde zrovna máme okna. Což je vlastně jedno, jelikož nemáme půdu zateplenou, tak jsou díry všude okolo a slyšet je úplně všechno odevšad. Jenom moje volání na děti nejde slyšet, to se vždycky diví, že jsem po nich něco chtěla.
No a když už slípky jsou uzavřené, sršni si naplánujou návštěvu na odpoledne, tak přijde Cora s nápadem, že v 5:20 je akorát čas na to si hrát, nejlépe s klacíkem, co si donesla den předtím. A to už teda nesmí nahoru, spí pod schodama, protože objevila kouzlo baheních lázní. Ale občas jakože nenápadně vyleze nahoru.
Takže dneska, když jsem spala až do 6:07 jsem měla pocit, že jsem totálně odpočinutá. :-)

Tož tak, je u nás krásně, slimáci mi sežrali salát a kedlubny, ale asi mi vyroste cuketa, taky rajčata začaly kvést a dneska jsem sklidila půlku jahody, co ráno byla ještě celá a oranžová, tak do večera zčervenala a někdo nás předběhnul. Kdo zaváhá, nežere, že?
A hrášek kvete a vylezly mi nějaké bylinky, jen si nepamatuju, které jsem vlastně sadila, tak to poznám, až vyrostou více a budu aspoň překvapená. Jen vím, že levandule se neujala. :-(

3 komentáře:

  1. Držím všechny palce, co mám! Chci se jen zeptat, jestli už jste taky náhodou nedospěli do stádia, že postavit jednoduchý domek podle vlastních představ by nakonec bylo mnohem rychlejší a levnější? My jsme do této fáze před deseti lety dospěli, starý dům prodali (nebyl dodělaný) a za ne o moc vyšší cenu postavili dům nový.
    Přeju brzké napojení a záchod!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že nás to napadlo, akorát jsme trochu bojovali s časem, protože jsme museli během pár měsíců nastěhovat moji mamku a to bychom nezvládli, zbourat a postavit. Takže to tak plichtíme. :-) Uvidíme, jak dlouho nám nadšení vydrží.

      Vymazat