pátek 10. června 2016

Dneska přišel M. po ranním krmení zvěře nakrmit sebe a povídá mi: " Tak ta kvočna, co sedla první na vajíčka (momentálně sedí 2), nám vysedí tak maximálně zombíky."
Koukala jsem na něj nechápavě, tak mi vysvětlil, že při tom sezení milá kvočna zdechla.
Je fakt, že už pár dní jsem si říkala, že je nějaká nehybná, ale to jsem si u prvních našich kvočen říkala taky, strkala jsem do nich jestli žijou a pak schytala parádní klovanec .... Takže v tomhle případě jsem si říkala, že je prostě jen tak svědomitá. Co k tomu dodat?

Fotkou mrtvoly vás nebudu zatěžovat.

Tady máte fotku nadílky, co jsme objevili včera v koutu stodoly, kam snad ani ty slepice nemůžou vlézt. Stále hrajeme oblíbenou hru "Najděte vajíčka"
Pravda, tahle snůška vypadá dost stará, tak si pošmáknou feny, nám nemám odvahu.

5 komentářů:

  1. Ty Vaše slepice, mohla by jste psát román na pokračování :-D
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám že je to všude stejný já vajíčka stále jen vyhazuju... sedí týden přesedne jinam, tam sedí 14 dní už se těším a zase jsou to pukavci. Až mě je z toho do breku a teď začíná nějaká slepička snášet do sena ale to aspoň vím kde je. :) uvidíme jestli zasednou kačena vajíček tam má pro celou armádu:) Hezký den R.

    OdpovědětVymazat
  3. To je super vědět, že nejen naše slepice si s námi zahrávají...(ne, že vám to přeju)
    To přesednutí jsme vyřešili tím, že jsme kvočnu vždycky izolovali a ohradili tak, aby měla místo jen okolo hnízda na vodu, žrádlo a vyprázdnění. V podstatě neměla šanci přesednout jinam.

    OdpovědětVymazat
  4. Gabi a zkoušeli jste dávat slepicím podkladky na místa, kam chcete aby snášely? Naše babi to vždycky u nových slepic dělala a zabíralo to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkoušeli, a podkládky byly sežrány nebo jinak zničeny. :-) Navíc nám zanášejí staré slepice. Ony si prostě usmyslí a jedou si svoje pecky....

      Vymazat