čtvrtek 12. srpna 2010

radost až na kost

Dneska mě můj nejstarší syn opět rozplakal. Jenže na rozdíl od těch minulých akcí mě rozplakal radostí, což se mi v jeho případě už dlouho nestalo.
Asi před necelým rokem začal kouřit. Cigarety, plus nějaká ta travka taky asi proběhla. Byl to pro mě šok a dlouho jsem to rozdýchávala, hlavně proto, že od jeho 2 let bojujeme s alergiemi a astmatem a chvíli předtím, než si začal zamořovat plíce a průdušky nikotinem, paní doktorka prohlásila, že bychom snad během následujícího roku mohli upustit od každodenních léků a pomalu vysazovat hormony s tím, že Janek by měl být "zdravý". Takže nic, no. Smiřuju se s tím, že kouří, že pivo pro něj není na chuť, ale na žízeň a třetinku do sebe hodí rychleji, než mému muži stihne spadnout pěna. Prostě je už skoro dospělý a dělá, co sám uzná za vhodné.
Dneska přišel s tím, že přestane kouřit a že mu teda můžu začít kupovat žvýkačky, aby měl něco jiného do pusy. Tahle moje nabídka totiž vznikla tím, že mi vykládal, jak jeho nějaký kamarád přestal kouřit tím, že žvýkal, tak jsem mu slíbila, že jestli se rozhodne přestat, budu mu každý den kupovat balíček žvýkaček, aby neměl tak velké nutkání. Jsem šťastná. Pro někoho možná nepochopitelné, ale já mám pro dnešek vybráno a jdu nakoupit spoustu balíčků, aby bylo do zásoby.

4 komentáře:

  1. Tak jestli to zabere, jdu do toho taky. Budeš mě zásobovat žvýkačkami :-))
    Aya

    OdpovědětVymazat
  2. jejda, to mě ta antinikotinová kůra vyjde pěkně draho.
    Myslím, že to budeš muset zvládnout sama. :-)
    Hele a nechceš jít spíše Jankovi příkladem? Co?

    OdpovědětVymazat
  3. tak ať vůle vydrží!!! Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Janek je kásný kluk, prostě je :-))
    To si nemůžu odpustit napsat :-)
    A k rozhodnutí - je to borec, že se v tomto věku vůbec k něčemu takovému odhlodlá! Držím pěsti a tvou radost plně chápu!
    Źvýkačkám, pevné vůli a Jankovi zdar!!!

    OdpovědětVymazat