pátek 22. října 2010

Tak a jsme v Brně. A opět kulturní šok. Po technické stránce je to tu teda vymakanější, nicméně je vidět, že sice léčba probíhá zhruba stejně, jen se všude klade důraz na něco jiného. Pokoje jako výstavní skříň, jeden záchod pro všechny (samozřejmě muži ženy zvlášť). Přístroje a postele vymakané, ale zásady jiné. Děti jsou napojeny u postele, takže celou dobu léčby nemůžou nikam chodit, v Praze dostaly stojan a mohly si chodit jak chtěly. Tady si nedovolím s Jankem nebýt, přestože sestřičky jsou milé a určitě hodné. Všechno tady mají do zásoby, kdyby nám chybělo (mýdlo, pasta, sprcháč...) Maminky mají svou varnou konvici a lednici na chodbě, takže si můžou kdykoliv cokoliv uvařit a nemusí čekat, až jim někdo převaří vodu.... Soukromí teda žádné, na rozdíl od Prahy, z pokoje jde vidět rovnou do sesterny, a k tomu 3 děti na pokoji růžného věku. Bylo vidět, jak to na Janka blbě působí. Už to, že musí podstupovat ty kapačky, ale ještě k tomu je to všechno tak na veřejnosti. Ještěže na něj nemocnice působí klasicky spavě, takže hned asi po hodině v posteli usnul.

Dnešek mi trochu naboural mou teorii o blonďatých a tmavovlasatých lidech. Byli jsme u dvou doktorů a oba byli blonďáci. Mooooooc sympatičtí.

Opět jsme se dozvěděli, že musíme podstoupit další vyšetření a taky nám pan doktor nastínil, jak asi bude vypadat ta horší léčba, která nás čeká, pokud nádor nezareaguje na chemu do 95% nebo se potvrdí metastáze. A jelikož se to rozhodne až po operaci, tak se na to musí připravit a Jankovi budou píchat něco, po čem mu poroste více něčeho, z čeho mu pak odeberou krevní buňky a pak mu je daji zpátky, až bude mít chemu takovou, že už to tělo samo nezvládne. Budou mu dělat další magnetickou rezonanci, aby viděli, jak nádor reaguje. To jsem ráda, zajímá mě, jestlli ta šílenost, co musí Janek podstupovat, má nějaký efekt i uvnitř.

Ubytovna je tu taky hezčí, jen s tou nevýhodou, že za ni musím platit. Klasický regulační poplatek a je v tom i jídlo. Zajímalo by mě, jestli bych nemusela platit, kdybych nechtěla jíst, anebo se platí za nocleh a jídlo je jako bonus navíc...
Jsem zvědavá, jak bude naše další kolo chemy probíhat. Jo a přibral Janek za 2 týdny 4,5 kg. Což zase trochu zkresluje velikost nádoru na noze. Ale to je druhotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat