pátek 15. března 2013

Až se mě léto zeptá, co jsem dělala v zimě................... Můžu hrdě prohlásit, že jsem nezahálela.
Sice to šlo pomalu, ale nakonec jsem zdolala obrovskou hordu větví z poražených stromů. Ta hromada byla asi 3x3 metry velká a pomocí sekyrky a štěpkovače je pryč. Něco je spálené, něco je uložené v záhoncích pod hlínou, něco v pytlech ve stodole a něco na hromadě za stodolou, aby se i další zima mohla zeptat, co jsem dělala vloni. Jen mě mrzí, že jsem si tu hordu nevyfotila, sice se průběžně znovu zvětšovala (což bylo na palici), ale nakonec je fakt pryč.
Taky jsem si sama stloukla ohrádku na kompost a 4 vyvýšené záhonky. Taky nevyfocené, kurnik, ale ty mi neutečou, ty ještě nafotím....

Jo a už máme objednané slepice, takže v brzké době bude kurník místo kousku dřevníku.

A pejsek taky za chvilku bude, čekáme už jen na očkování.

A mám na okně zasazené papriky, nějaké to rajče, jahody, pažitku, stromečky na topení, zázvor, echinaceu, goji........... zbytek do záhonku, až je dosypu hlínou, která mi teď zase zamrzla.

A taky se nám rozpadá kus domu, takže musíme místo kultivování půdy pro nastěhování bourat zadní stěnu a dělat nové základy, což jsme sice chtěli, ale jaksi trochu později. Tak snad nebudeme muset spát ve stanu.

Už jen 2,5 měsíce v bytě.

4 komentáře:

  1. Gabrielo, zní to všechno báječně ! Tuším jen to množství práce, co za Vámi zůstává, a moc držím palce. Psík je úchvatný:)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju...
    My jsme teda z ní (bude to Cora) totálně poprdění. Původně měla zůstat u maminky, než se přestěhujem, ale nakonec děti ukecaly tátu, že půjde i do bytu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééééé, Corinka je děsně podobná našemu Balušákovi :D To je super, je krásná!! Držím pěsti, at už se nic nerozpadne, spíše vzkvétá a už se těším na návštěvu.

    Renča (pomoc nabízím taky!)

    OdpovědětVymazat
  4. Reni, díky, až se to rozjede, ozvu se na brigádku. A snad ještě předtím dáme nějaké to kafe doma s nohama pod stolem, ne? Ozvi se na FB, kdy se ti to hodí... :-)

    OdpovědětVymazat