pondělí 16. září 2013

Shrnutí za minulý týden:

nahozena jedna stěna v chodbě, teda jen hrubou, začištěna většina zbývajících stěn, ještě zbývá rozvést elektřinu v budoucím "obýváku" a taky dozdít stěnu, kterou původní obyvatelé ztenčili a proto to praskalo.....

Aktuálně Maťo spravuje komín a dáme si tam zatím staré kamna po původních majitelích, než se dokončí podlahy a sklep a koupí kotel. Jak já se těším na přikládání. :-) A cíleně zatím neuděláme stropy v chodbě a v pokoji, aby to teplo hezky unikalo nahoru na půdu.

Ale hit sezóny je ucpání děr mezi podlahou na půdě a střechou. V sobotu jsme se hecli a nacpali vatu okolo celé půdy a je to nádherné. Žádný průvan, teploučko, dokonce i když si Cora otevře dole hlavní dveře, tak to nejde poznat. Slintáme všichni blahem a "teplem". Nemusím spát v hrubých ponožkách a flaušce, při převlíkání nejektáme zubama.... Nefouká tady nikde.......

Skoro mám pocit, že už nic víc ke šťastnému životu nepotřebuju. Ale člověk je tvor věčně nespokojený, takže asi tak za 2 dny budu ve stresu, že opravdu bych ráda tu kuchyň dole, abych nemusela ty kýble nosit po schodech nahoru a špínu vylévat z okna.

Ale posunujeme se a to mě uklidňuje...... :-)

Jo a jedna z "novějších" slepic asi začala snášet a jedno z dalších kuřat vypadá na slepičku.
Taky mi vyrostlo zelí, o kterém jsem si dlouho myslela, že je to kedluben a bude možná i další....

Samé pozitivní zprávy.

2 komentáře:

  1. To jsem ráda, že se posunujete směrem k teplu a kuchyni! Aspoň si bez výčitek dnes trochu přitopím. Nebudete mi to věřit, ale vždycky při tom myslím na vás. Těším se na další zprávy a držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, to nemůžete!!!! Vždycky si řekněte: "Jo, a za chvilku budou i oni takhle topit"
    Dneska chlopek už ten komín možná dokončí. :-)

    OdpovědětVymazat