středa 12. března 2014

No a dneska z jiného soudku:

rozšířili jsme křídlatý park. Jeli jsme daleko, za draho, ale slepičky jsou krásné. Chudinky žily dosud jen v hale v obrovských klecích v obrovském hejnu. A my jsme je osvobodili a dali jim spoustu místa pro jejich budoucí, doufám, že velmi plodný život.

Trvalo mi dlouho, než jsem si vybrala, které vlastně chci. Nikdy bych nevěřila, že mi budou připadat slepice krásné, ale ony fakt jsou. Byly tak různorodě zbarvené, že jsem nevěděla, které si vybrat a počet jsem měla omezený penězi. Ale jelikož je naše zvířectvo všeobecně tak nějak přirozeně černobílé, rozhodli jsme se v tomto tónu pokračovat. Paní prodávající asi nechápala, co to vlastně řeším, chtěla jsem se trochu pokochat, vybrat ty nejhezčí, ale nakonec jsme jen řekli: "ty šedé, ty bílé, ty černé (ale vemte ty nejčernější)". Stejně tam bylo šero, tak toho moc paní neviděla.

Snášet by měli začít v červnu, takže na prázdniny se už zájemci o domácí vajíčka můžou hlásit.


7 komentářů:

  1. Viděla jsem kdysi dokument o klukovi, který vykupuje slepice z těch strašných klecových velkochovů a doma pak slepice pustí na trávu a ony jsou v šoku. Nikdy nechodily - padají, nikdy neviděly slunce, trávu ... rozbrečelo mě to. Od té doby kupuju jen domácí vajíčka nebo v obchodě aspoň z podestýlky. Čest vaší záslužné práci! Kdybych nebyla tak daleko, jsem první, kdo se o vajíčka přihlásí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to tak opravdu je. Nechtějí chodit ven, jsou zalezlé v těsných škvírách, ráno jsem je násilím vyhazovala z kurníku. Ale odpoledne už byly na konci sadu. Ty mladé se rychle rozkoukají a pak cestují po celé vesnici. :-)

      Vymazat
  2. Musim se přiznat,ale pro mě jsou slepice ošklivé a bojim se jich:)
    Jinak vás obdivuju za to, jak to všechno zvládáte a stále bez koupelny...
    Mějte se fajn,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já dokud jsem neměla svoje, tak jsem je taky neřešila a nepřišlo mi na nich nic moc pozitivního. Nejvíc mi vadily ty jejich hovna. :-) Ty mi teda vadí pořád, ale tak nějak začínám vidět ty klady, které jejich chov přináší. :-)

      Vymazat
  3. Neni nic lepsiho nez mit vlastni cerstva vajicka :) naprosto vas chapu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Gábi, tak já se hlásím o vajíčka :) a těším se i na návštěvu na kopřivy :)
    Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasan, jsme v kontaktu :-) a kopřivy už rostou, obcházím zahradu, kde jich je hodně, ať si můžeš natrhat co nejvíc. nebo klidně na etapy....

      Vymazat