středa 2. března 2016

Tenhle příspěvek by mohl mít název (jakože názvy u sebe lehce bojkotuju) "jak jsme si ukradli jehně".

Já už měsíc doma i v práci plaším, že nám bude rodit ovce. Já, internetově vystudovaný veterinář, chodím pravidelně kontrolovat Grétě rodidla a vemínko, jestli se nepřipravuje k porodu, studuju na netu videa a články o tom, jak ovce rodí, co všechno musí a nesmí, konzultuju to s veterinářkou, která si ta studia poctivě odchodila a má na to papír. Tak Gréta se na nic nepřipravuje, ale jsem už na 99,9% přesvědčená, že jehně mít bude. Břicho se jí hýbe a je fakt tlustá. Taky jsme jí ostříhali vlnu okolo vemínka, protože dle paní odbornice veterinářky jsou jehňata úplně blbá a jsou schopné se místo struku přisát na kus vlny a to je pak prý průser.

Tak opět jsem odběhla od původního tématu.
Včera zavolala tchýně, která je už v rození jehňat o pár let zběhlejší než my, že jí jedno jehně z novoročního vrhu pojde, tak že ho máme zabít, aby z něj aspoň něco bylo. Ovce je zřejmě opět nakrytá, tak už nechce kojit a malá ovečka je (jak říká paní vetedochtorka) blbá a nechce žrát a vypadá, že další noc nepřežije.

V práci jsem volný čas strávila sledováním, jak se správně zabíjejí ovečky, aby to bylo humánní. Takže znám praktiky muslimů i židů a řeknu vám, mám obavy, že vlastně to maso k životu nepotřebuju a jehňata budu prodávat ne na maso, ale jako domácí mazlíčky. Jsem měkoň, jsem měkoň, jsem měkoň. Můj konečný výstup ze všeho, co jsem viděla je ten, že řezník, co ukazoval halal způsob zabíjení ovcí, byl dost atraktivní chlap.

Tak zase zpátky k ovečce. Přijeli jsme ke tchýni, kde ale žádná nevypadala na umření. Očekávala jsem nějakou trosku, co se bude potácet okolo ostatních, ale nic takového. Tak jsme vyfiltrovali podle barvy a pohlaví, která by to mohla být, odchytili, sbalili ji a odjeli domů.
No a doma jsme ji přidali k ostatním ovcím a tím jsme prozatím s porážkou skončili. Ovečka sice nechce žrát s ostatnímí ovcemi, přestože ji nechávají, ale trochu sena sezobne, tak snad nám hlady neumře a až sleze ten bílý hnus, tak i něco zeleného snad pojí.

Já jsem prostě tak moc chtěla to jehně, až ho mám, i když trochu jinak. :-)

4 komentáře:

  1. To je nádhernej příběh. Byla bych stejná. Těším se na zprávy o ovečce a doufám, že nepojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, zatím to s ní vypadá dobře. Ale stejně musíme být praktičtí. A na to máme ještě chvilku času.

      Vymazat
  2. Tak to už se těším na další story, až ta Vaše opravdu porodí :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to už se těším na další story, až ta Vaše opravdu porodí :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat