sobota 30. října 2010

Myslím, že bychom se mohli s Jankem přihlásit do nějaké organizace, která zkoumá kvalitu služeb jednotlivých zařízení. (Pokud taková nějaká existuje). V pátek jsme opět byli v další nemocnici, tentokrát v Ostravě na dětské klinice. Tohle je místo, kam budeme jezdit na krevní obrazy a proplachy centrálu, protože do Brna je to opravdu 2 týdně docela daleko.
Strávili jsme tam celkem čistého času 4 hod, předtím jsme asi hodinu jezdili po areálu a hledali nejprve dětskou kliniku, jelikož mapy.cz jsou poněkud zastaralé a poslalo nás to někam úplně jinde a ani pán u nějaké zadní brány nebyl schopný nás spolehlivě navést. Pak jsme ještě hledali místo na zaparkování. Celkem nám to z domu a zpátky trvalo 7 hodin. Hrůza.
Naše první chyba byla, že jsme nezavolali předem, takže sestra s námi nepočítala a museli jsme čekat, než odbaví objednané pacoše. Sice nás trochu ze startu vyděsila, nicméně se pak projevila jako velmi schopná, ochotná a příjemná. Stejně tak doktor. Původem endokrinolog, který po našich třech hodinách čekání (kdy jsme konečně přišli na řadu) prohlásil, že musí na sono, jinak ho tam zabijou a odběhl s tím, že je za 5 min zpátky. Po půl hodině jsem vzteklá donutila sestru zavolat do Brna, aby se domluvila na dalším testu. Mezitím dorazil doktor zpátky a pak nám další půl hodinu vysvětloval princip sdílené péče mezi onkologií v Brně a hematoonkologií v Ostravě. Shodli jsme se s Jankem, že nám připadal zhulený nebo maximálně byl zhulený den předtím.
Jo, víte jak se naviguje na nějaké další oddělení v Ostravské nemocnici? Poslali nás se vzorkem krve do laboratoře: "Vejdete do hlavního vchodu, projdete galerií, za kadeřnictvím zahnete doleva, žlutá čára vás navede k Librexu a před ním zahnete doprava................" Jsem ráda, že nakonec tam opravdu bylo oddělení, které vypadalo jako nemocniční. :-)
No a pak jsem při vjezdu z areálu zacvakla 90,- Kč za parkování a vzpomněla si, že jsem si nevyzvedla u sestry cesťák na proplacení pojišťovnou.

3 komentáře:

  1. Když jsem tam jezdila za Mikem na chíru, tak jsem se nechala někým dovézt, protože hledat parking mi přišlo jako zbytečný stres ke všemu ostatnímu. Kdybyste potřebovali, tak bych asi dokázala domluvit parkování u báňské...Ad hlavní vchod - kdybych neměla víru, že hluboko v útrobách se skrývají schopní lidé, tak se otočím někde mezi kadeřnictvím a librexem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Měli bychom snad dostat značku ZTP, tak bude snad místo i zadarmo vjezd. Ale kdy ji dostanem, to je ve hvězdách. Ale je super vědět, že jsou možnosti. Dík.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak fakultka v Ově je tím specifická, obzvlášť cesta mezi hematologií a laboratoří :-)) Znám z vlastní zkušenosti, ještě po 8 letech, co se tam léčím se pokaždé musím ptát, protože se ztratím.
    Aya

    OdpovědětVymazat