pátek 6. května 2011

Třídní schůzky jsou už několik let moje noční můra. Doslova. V minulém roce to dotáhl Janek svým chováním ve škole do dokonalosti, takže přestože byl v tomto školním roce ve škole jen první tři dny, stejně je pro mě představa návštěvy tohoto zařízení stále stresující. Trochu tomu napomáhají i učitelé, kteří absolutně nechápou, jak na tom Janek je a skoro mám pocit, že oni mají pocit, že individuálního plánu spíše zneužíváme. Už jsem unavená pořád Janka obhajovat, přestože by to teď bylo oprávněné. Vysvětlovat, že sice Janek jde na hodinu ven za kamarádama, ale pak zbytek odpoledne leží v posteli, protože je hotový.

Ani na prvním stupni to není lepší, protože Jáchym vyfasoval učitelku, která možná nebude až tak špatná, nicméně, já jsem po 2 návštěvách v jeho třídě odmítala dále na třídní schůzky chodit a chlopek se z nich pravidelně vrací totálně vytočený.

Tento týden byly opět třídní schůzky.
Když řeknu, že jsem noc předtím nespala, nelžu. Určitě je to i tím, že moje nervy jsou stále na pochodu a dost mě vytočil dopis od Jankového učitele veledůležitého předmětu "pracovní činnost", že nás důrazně žádá o zaslání úkolu z 28. 2., o kterém ani netuším, že jsme kdy dostali.

Ani dopoledne před schůzkama nebylo lepší, opravdu se mi dělalo fyzicky špatně, když jsem si vzpomněla, co nás odpo čeká. Navíc si Jáchymova učitelka naši přítomnost doslova vyžádala. Nakonec jsem  zbaběle nikam nešla a poslala tam chlopka. Ten ještě před odchodem tahal z Jáchyma, co kde vyvedl, s kým se popral.... Dozvěděli jsme se zajímavé věci. :-)
Učitelka nás chtěla vidět, aby nám Jáchyma vychválila do nebes a aby nám doporučila změnu školy v tom smyslu, že je Jáchym nadmíru nadaný matematicky, tak bychom ho měli v rámci jeho rozvoje přeřadit do matematické třídy. A vzhledem k tomu, že chce být jednou architekt, tak by to bylo pro něj přínosem.
Konečně příjemný šok.
A my jsme oba tak zdeformovaní, že nás pak napadlo ještě to, že to určitě není pravda, ale škola nasadila taktiku zbavit se všech mužských členů naší rodiny, tak nám tvrdí, že je Jáchym hrozně chytrý a bude mu líp jinde. Protože u našeho truhlíčka Jáchymka mě to hrozně překvapuje. Vždycky mu všechno trvalo, pozdě začal mluvit i chodit, než něco pochopil, než pochopil, že s ním vůbec někdo komunikuje, dokonce i zuby mu vylezly později než ostatním dětem. :-) Nadsazuju to. Krásně hraje na klavír a miluje malé děti a zvířata........ U něj mě prostě vždycky překvapí, že je v něčem dobrý. On je přesně ta tichá voda.

3 komentáře:

  1. škoda, že učitelé neznají váš blog :) sama jsem úča a tento týden mě také čekají rodičovské schůzky (mám dvacetdevět osmáků :)...taky mě bolí břicho ...často se mi stává, že když nahlédnu do osudů jednotlivých dětí, zírám, co všechno už mají za sebou a co leckdy musely zkousnout i přes svůj nízký věk:( Moc vám fandím. Zdravím z Litoměřic.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc,
    je mi jasné, že každá mince má dvě strany. A já můžu ty schůzky "bulnout". Horší je to pro vás, vy tam prostě být musíte. Přeji pevné nervy, pro nás byla Jankova osmička nejhorší rok.

    OdpovědětVymazat