neděle 25. srpna 2013

Problém s nalézáním věcí jsme vyřešili, že kupujeme věci nové. Takže nabíječku jsme koupili jakože do auta, protože stála o litřík méně, než originál nová a nabíjí stejně dobře.

Kuřátka rostou, dneska se poprvé kvočna připojila k ostatním slípkám a odpojila od kuřátek. Zažíváme období (nevím jestli přirozené) selekce. Z 8 původních kousků nám zbylo jen 6 a vypadá to na 5 kohoutků. Tak je jasné, co bude letos na štědrovečerním stole hlavní chod.

Z důvodu malého počtu vajec jsem udělala zatím nejnerozvážnější rozhodnutí. Koupila jsem starší slepice s tím, že budou hned snášet. Paní do telefonu sice říkala, že mají už to nejlepší za sebou, nicméně jsme nepochopila, že to znamená, že už je nic nečeká. 2 během 3 dnů zdechly. Oficiálně jsou rok staré, ale podle vzhledu.... raději nepočítat. Vypelichané, škaredé, vystresované. Trávu očividně neviděly nikdy v životě a druhý den nechtěly ani ven, zůstaly v krabici, kde snáší ostatní slépky vajíčka. Prostě jsou zvyklé na malý stísněný prostor.

Takže zkušenost pro příště: nekupovat nic staršího.

O tom, jak se jedna koupala v našem jezírku,  Cora ji vytáhla a mamka pak fénovala, raději dopodrobna psát nebudu. Ona je to totiž jedna z těch zdechnuvších.

Jo a za týden a něco přijede Janek poprvé domů na domeček. Strašně moc se těším, že budeme všichni spolu. Doma. Přijede teda kvůli vyšetření na endokrinologii, což je další následek nemoci (nebo léčby?) a pak pojede zase zpátky.
Ale už se hrozně moc těšííííííííííííííííím. Třeba spolu postavíme králíkárnu.... :-)

2 komentáře:

  1. Hezký den, my bereme na statek tak půl na půl slípky mladé zdravé a "vynešené", co vyřazují ze slepičáren. Ty druhé jsou něco jako popisujete, tak jim aspoň poskytneme příjemné dožití (a něco nám snesou). Co ale chci říct, muí se na ně pomalu trvá jim, než se osmělí a okusí luxus výběhu, posledně se zapasovaly pod kurník, až jsme se báli, že jestli na noc nezalezou do něj, přijde si pro ně liška a to budou teprve koukat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že příště si to rozmyslím a jestli si vezmeme někdy ještě starší, tak na ně půjdu pomaleji. Prodejce nám tvrdil, že jsou z výběhu a ne z klece. Ale podle reakcí slepic to tak nebylo.

      Vymazat