úterý 18. ledna 2011

Janek je pořád ještě v nemocnici a antibiotika nezabírají tak, jak by měly. Teploty lítají z 37,něco na 39°C. Dneska jsem mluvila s doktorkou, tak mu nasadí nějaká antimykotika, jestli nemá v těle někde nějakou plíseň a dokonce zvažují, že mu vyndají katetr, jestli tam nemá nějaký problém. Taky říkala, že mu asi nasadí umělou výživu, protože nechce jíst.
A já doma ležím neschopně v posteli a brečím, protože je mi strašně líto, čím si musí procházet a já ani nemůžu být u něj, protože ta mrcha chřipka mě drží a nechce pustit. Sice už nemám teploty, ale moje tělo je tak vyčerpané, že vrcholná akce pro mě je jít na záchod a cestou si skočit pro pití. Víc nezvládám. Jako naschvál.
Vybavujou se mi chvíle, než jsme jeli poprvé do Prahy, kdy měl Janek bolesti a teploty a já nemohla nic jiného dělat, než u něj sedět a povídat si s ním. A teď nemůžu ani to, jen mu volat. Dneska ani chlopek za ním nemůže, protože má už domluvenou zakázku, tak to nestihne. A asi pro mě nejtěžší na celé té věci je ta Jankova neuvěřitelná pokora, s jakou ten svůj stav snáší. Nestěžuje si, neotravuje, jen občas podotkne, že je tam nuda.

Před chvilkou jsem s ním mluvila a skoro nemůže mluvit, nevím, jestli z těch dalších léků či co. Ale říkal mi, že už mu teplota klesla ráno na 35,4 což je jeho obvyklá, tak snad se to už obrací k lepšímu a nebude muset podstupovat nic dalšího.
Moc mě povzbudil Jáchym, který je ještě pořád doma kvůli kašli. Když mě slyšel, jak v pokoji brečím kvůli Janka, tak vypnul televizi a šel se do pokoje za něj modlit.

4 komentáře:

  1. Tak.A už bulím i já.S dětmi se taky modlíme.Vím,že spousta dětí se modlí ....cožpak lidský otec dá svému dítěti kámen, když prosí o chleba...což teprve Otec nebeský....

    OdpovědětVymazat
  2. Gabi, pořád na vás myslíme a modlíme se!! Přeji hodně síly!Gabka M.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Gabi, smutné a zároveň tak plné naděje!!! Modlím se za vás všechny! Opatrujte se. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Gabi já tu u toho vzlykám jak malé děcko. Držte se, modlíme se za vás!!! Alča Ch.

    OdpovědětVymazat