úterý 22. října 2013

apdejt bez fotek:

Rohlík se zaklimatizoval a zabydlel relativně ve stodole. Zjistil, že nažrat dostane, pomazlíme se s ním podle potřeby, takže už objevuje prostory okolo. Kolikrát ho nemůžu najít nikde poblíž, což je asi dobře. Kočka od mamky ho taky vzala na milost, občas si s ním pohraje, ale jen tak zlehka, není to moc společenský tvor.
Ovšem Cora si svého plyšáka užívá. Zjistila, že umí otevírat dveře od domu i zevnitř, takže když milý kocourek zamňouká u dveří, Cora mu ochotně běží otevřít. Takže jsem minulý týden neustále lítala nahoru a dolů a vyháněla kocoura a zavírala dveře. Prostě jak u blbých na dvorečku. Teď už kocur naštěstí lítá i jinde, tak to není tak hrozné.
Nemůžu si pomoct, ale jeho výraz tváře mi silně připomíná kocoura v botách ze Shreka, prostě mě dostal. Takže jsem mu nakoupila tatra mlíko, masové kapsičky, aby nám bobeček přibýval na váze, protože to psali v tej brožuře na internetu. Nemám strach, že by od nás utekl. :-)

Dali jsme do pořádku kurník, což v praxi znamená, že jsme tam uklidili, protože s dosavadním "správcem" se nedalo domluvit, a pak se M. nas..l a sobotu místo nahazování omítek jsme strávili rekonstrukcí od podlahy. A to doslova. Slépky dostaly krásnou podlahu z cihel, podsypanou štěrkem a pískem, na to čisté staré seno, nová bydla (nebo jsou to bidla?), nová hnízda a taky jsme jim "vytapetovali" stěny papindeklem, aby jim tam nefoukalo. Ometli jsme 100 let staré pavučiny a zbývají jen dodělat dveře a oplotit výběh.Nádhera

Taky jsem si vymyslela, že si naložím vlastní kysané zelí a díky Bohu, že se do toho vrhla moje tchýně, že chce taky, tak to uděláme spolu. Já holka z města absolutně netušila, do čeho jsem se to uvrtala, ale nakonec za 3,5 hod máme baňok plný zelí za pomocí podomácku vyrobených aparátků ještě z doby pradědečka. Nikdy mě nepřestane udivovat nápaditost a zručnost našich předků.

Howhg! :-)

4 komentáře:

  1. jsem se zase pobavila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mission completed.
      Taky bych se ráda s tebou pobavila, z oka do oka..... :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Hele, přijeď na kafe, udělám ti prohlídku s podrobným výkladem. :-)

      Vymazat